dgcounselingteam@gmail.com
99130595
DG Counseling > Μαθητές Λυκείου > Εκπαιδευτικος & Επαγγελματικος Προσανατολισμος Μαθητων/Εφηβων

Εκπαιδευτικος & Επαγγελματικος Προσανατολισμος Μαθητων

Το DG Counseling προσφέρει σε μαθητές και εφήβους άρτια εκπαιδευτική και επαγγελματική συμβουλευτική. Μέσα από τη συστηματική μελέτη, τη σωστή και έγκυρη καθοδήγηση επιδιώκουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να επιλέξουν τους κατάλληλους γι’ αυτούς κλάδους σπουδών και τα μελλοντικά επαγγέλματα που τους ταιριάζουν, δεδομένου των ικανοτήτων και των ενδιαφερόντων τους.

Οι υπηρεσίες μας προσφέρονται σε προσωπικές δια ζώσης συναντήσεις στις εγκαταστάσεις μας ή/και με τηλεδιάσκεψη.

Οι συνεδρίες μας περιλαμβάνουν:

  • Σχεδιασμό πλάνου καριέρας και στόχων
  • Καθοδήγηση για επιλογή μαθημάτων στο Λύκειο/Τεχνικές Σχολές
  • Συμπλήρωση αίτησης Παγκύπριων Εξετάσεων
  • Συμπλήρωση αίτησης 2η κατανομής θέσεων στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου
  • Συμπλήρωση αίτησης εισδοχής σε Ελληνικά Πανεπιστήμια
  • Ενημέρωση μελλοντικών τάσεων απασχόλησης στην Κύπρο
  • Επιμέλεια Βιογραφικού Σημειώματος και Συνοδευτικής Επιστολής
brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash (1)

ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Το Γυμνάσιο αποτελεί έναν αυτοτελή κύκλο σπουδών γενικής εκπαίδευσης με επίκεντρο τη σφαιρική ανθρωπιστική παιδεία. Συμπληρώνει τη γενική παιδεία που παρέχει το Δημοτικό Σχολείο και προετοιμάζει τους μαθητές για το Λύκειο ή την Τεχνική/Επαγγελματική εκπαίδευση.

Προς το τέλος της 3ης Γυμνασίου, οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν τον κλάδο μαθημάτων που επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν στο Λύκειο ή στην Τεχνική σχολή.  Απώτερος στόχος μας να παρέχουμε λεπτομερής βοήθεια στο να παρουσιάσουμε το περιεχόμενο του κάθε κλάδου και σε ποιες σπουδές αυτός θα οδηγήσει, έτσι ώστε να έχει στη διάθεσή του ο μαθητής μια αρχική ένδειξη και ένα πρωταρχικό πλάνο σχετικά με το ποια επαγγέλματα θα μπορεί να ακολουθήσει δεδομένου του κλάδου μαθημάτων που ακολουθεί.  Σε ποια πεδία (σπουδές) μπορεί να εισαχθεί το παιδί εάν ακολουθήσει το κάθε κλάδο;

Ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα μπορέσει να βοηθήσει τον μαθητή Γυμνασίου να ξεκαθαρίσει τις κλίσεις και δεξιότητές του, έτσι ώστε να μπορέσει να τον καθοδηγήσει στο να επιλέξει τον σωστό κλάδο (για το Λύκειο) και σε ποιες επιλογές σπουδών θα οδηγήσει το παιδί η κάθε ομάδα (κλάδος) μαθημάτων στην Κύπρο, Ελλάδα και Εξωτερικό!

Ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσω όταν μεγαλώσω; Ποια μαθήματα πρέπει να επιλέξω στο Λύκειο για να έχω αρκετές επιλογές για τις σπουδές μου; Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση όταν εγώ θα ενταχθώ στην αγορά εργασίας; Πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ σωστά το χρόνο μου για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητές μου να σπουδάσω Ιατρική; Γι’ αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα και ζητήματα, οι σύμβουλοι μας παρέχουν τις πληροφορίες καθώς επίσης και την καθοδήγηση που χρειάζεται για καλύτερες αποφάσεις.

Ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού μέσα από μία σειρά συναντήσεων, βοηθά τον ενδιαφερόμενο να καταλήξει πρώτα στο ΤΙ να σπουδάσει. Στη συνέχεια, βοηθά στο να καταλήξει στο ΠΟΥ (σε ποια χώρα δηλαδή, Κύπρο – Ελλάδα ή σε άλλες χώρες στο εξωτερικό) θα σπουδάσει, εξηγώντας του με κάθε λεπτομέρεια και ευκρίνεια, τόσο τα κριτήρια εισδοχής, αλλά και τα κόστη που απορρέουν από την κάθε επιλογή της εκάστοτε χώρας σπουδών (διαμονή, διατροφή, φοιτητικό δάνειο, υποτροφίες, χορηγίες, διάρκεια σπουδών, αναγνώριση σπουδών κ.α.).

Γίνεται μία αρχική συνεδρία για να γνωριστούμε και για να αναφερθείτε διεξοδικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ακολούθως, θα γίνει, αν χρειαστεί, χρήση ερωτηματολογίων και τεστ. Μέσα από τα αποτελέσματα και τη συζήτησή μας θα οριοθετηθούν κάποιοι στόχοι και πλάνο υλοποίησής τους. Υπάρχει συνεχής ενημέρωση και υποστήριξη από το σύμβουλο προς τον συμβουλευόμενο.

Ο αριθμός των συνεδριών θα καθοριστεί από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πελάτης και την οριοθέτηση των στόχων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 99130595 ή να μας στείλετε email στο dgcounselingteam@gmail.com και να κλείσουμε ραντεβού για την πρώτη μας συνεδρία.

Οι συνεδρίες είναι ατομικές και φυσικά ότι συζητηθεί είναι άκρως απόρρητο και εμπιστευτικό.

Επικοινωνία
Phone: 99130595